Ga direct naar hoofd-inhoud »

Productinformatie

Exclusieve Noorse Kleding;
'Susan Fosse Knitwear, Made in Norway!!

"De prachtige Hanzestad Bergen, Noorwegen"......

Hier in deze stad worden de vesten en truien (en ook de mutsen en sjaals) gemaakt van de allerbeste Noorse wol en originele Noorse tinnen sluitingen en knopen, deze worden handmatig op de kleding genaaid. De produktie is geheel in eigen beheer, de wol (Gjestal Spinneri AS, Oltedal) en de sluitingen worden ingekocht bij de lokale producent Tinn-Per AS in Honefoss en zijn dus authentiek. Alleen op deze manier blijft de kwaliteit gewaarborgd en bent u zeker van een originele "ouderwetse" Noorse trui of vest.

Susan Fosse knitwear produceert relatief kleinschalig en kent geen onnodige en dure tussenschakels. Hierdoor blijft de prijs concurrerend terwijl de kwaliteit subliem is; kortom een echt, authentiek en uniek Natuurproduct voor een eerlijke prijs.

Noorse truien en vesten van echte Noorse wol

Een Susan Fosse vest of trui is gemaakt van ("Hand-knit  quality) Noorse wol, geen goedkopere Merinowol dus. Deze Noorse wol is van zichzelf zeer sterk en daardoor duurzaam. Noorse wol is heel bijzonder. De strenge winters en de sterke wind maakt dat Noorse schapen wol ontwikkelen die sterker en warmer is dan wol van andere schapen. Alleen wol van schapen op de Faer Oer eilanden en IJsland heeft dezelfde uitstekende eigenschappen. Het garen wat gebruikt wordt komt van de Gjestal en Sandness spinnerij. Het is het beste Noorse wollen garen wat verkrijgbaar is, zeer sterk,warm en behoud lange tijd (ook na wassen) haar glans en (pas-) vorm. Deze wol is van nature goed vochtregulerend, het neemt tot 40% van eigen gewicht aan vocht op,  en isoleert uitstekend waardoor het geschikt is voor elk jaargetijde en elke (buiten) activiteit. Heerlijk voor in de sneeuw, maar ook tijdens het werken in de tuin of fietsen in de bossen.

Wasvoorschrift Wollen Truien en Vesten

Door de vuilafstotende eigenschappen van wol is het niet nodig uw kostbare vest of trui vaak te wassen, goed luchten laat het opgenomen vocht verdwijnen. Mocht het toch nodig zijn uw wollen trui of vest te wassen doet u dit dan in de wasmachine op een wolwas- programma of u doet dit middels een handwas  in ruim handwarm water(niet heet!). Gebruik in beide gevallen een wolwasmiddel, Ph neutraal, goed uitspoelen en beslist niet wrijven en wringen!  Het wollen kledingstuk vervolgens liggend op droogrek op een handdoek laten drogen. Let op: nooit hangend laten drogen of in de droger of boven een kachel!